Enhetlig profil stärker sammanhållningen i fotbollslaget

– Vi är ett starkt lag som kämpar för varandra, säger Mats Brodin lagledare i Rönninge Salems damlag. Till träningslägret i Spanien i våras kom tjejerna som ett lag, i sina nya, vita bortaställ. En enhetlig profil som betyder mycket för sammanhållningen.

Rönninge Salem Fotboll är en av Sveriges största breddföreningar med över ettusen aktiva. I klubbens damlag spelar unga kvinnor från sexton år och uppåt. Säsongen för laget har börjat riktigt bra, med fyra raka matcher utan förlust.

Laget före jaget
Mats Brodin engagerade sig som lagledare i Rönninge när dottern började i knattefotboll. Sedan dess har han varit en av ledarna i klubben.

– Jag vill göra en insats och märker hur bra det är för ungdomarna att tillhöra en grupp och få kämpa för varandra. De lär sig samarbeta och sätta laget före jaget.

Sedan tre år tillbaka stöttar TeknikIntegratörerna damlaget med enhetliga lagkläder.

– Vi vill bidra till jämställda villkor inom idrotten, säger Stefan Jansson på Tekint. Tjejer ska ha samma förutsättningar som killar att prestera och nå sina mål. Sedan vårt samarbete med Rönninge Salems damlag startade har vi stöttat laget med enhetliga regnställ, hoodies och nu senast, de vita bortatröjorna. Vi hoppas kunna fortsätta stötta tjejerna i framtiden och tycker att det är jättekul att se hur det unga laget utvecklas för varje säsong.

Värdefullt samarbete
Mats Brodin ser hur sammanhållningen växer och hur gruppen kommit samman på ett bra sätt.

– Det finns mycket som drar i de här åldrarna. För att svetsa samman truppen och få tjejerna att prioritera fotbollen betyder gruppstärkande aktiviteter och sådant som enhetliga profilkläder mycket. Samarbetet med Tekint är mycket värdefullt för oss och vi är tacksamma att de vill satsa på att stärka damidrotten.

På bilden ser du några av tjejerna i Rönninges damlag tillsammans med huvudtränare Lucas Rindevall.

Läs mer om Rönninge Salem Fotboll >>

Dela nyheten
Relaterade nyheter