– Hos Tekint får jag jobba fritt med helheten i riktigt intressanta projekt.

Janne Starck är specialist på trafiksignaler och tillträdeskontroll på TeknikIntegratörerna. Han valde Tekint för att få jobba med helheten i intressanta uppdrag, från utveckling till praktiskt arbete. – Det är också stimulerande att varje dag få arbeta ihop med det här kunniga gänget.

Janne Starck bor i Gamla Tyresö söder om Stockholm, i ett hus han byggt tillsammans med sin sambo. Han arbetade först som radiotekniker för att sedan gå vidare till utveckling av mjukvara för trafikljus och trafikövervakningssystem.

Attraktiva uppdrag
Via en gemensam uppdragsgivare kom Janne i kontakt med TeknikIntegratörerna och valde för två år sedan att ansluta som underkonsult till bolaget.

– Jag har provat en del olika samarbeten i min karriär men när jag började hos Tekint var det litet som att komma hem. Vi är ett gäng polare som har roligt tillsammans och det känns alltid kul att gå till jobbet. Tekint har dessutom en stor portfölj med utvecklande och attraktiva uppdrag där jag kan vara med och bidra. Det ger mig friheten att få göra det jag trivs med.

Säkerheten först
Janne delar sin tid mellan utveckling, förvaltning och praktiskt arbete med trafiksignaler, ellås och kortläsare ute i fält. Under senare år har han använt mer och mer av sin tid till säkerhetsfrågor i de samhällskritiska vägtrafiksystemen.

– Nu för tiden räcker det inte längre med ett yttre skydd. Flera lager av säkerhet krävs och att vi ständigt är på tårna, förbättrar och uppdaterar. Det är en utmaning och handlar till stor del om att minimera skador vid eventuella angrepp.

Bredd och spetskompetens
Som specialist och underkonsult på TeknikIntegratörerna uppskattar Janne möjligheten att arbeta självständigt och övergripande, i nära samarbete med de andra experterna.

– Här finns de bästa kollegorna och alltid någon att vända sig till, i en perfekt blandning av bredd och spetskompetens. Det kunnande som finns här gör Tekint i det närmaste komplett.

Dela nyheten
Relaterade nyheter