Engsholms slott – en magisk plats för inspirerande möten

För tionde året i rad höll TeknikIntegratörerna sin vårkonferens på natursköna Engsholms slott. Kerstin Johansson är vd och delägare. – Ett gott råd till våra gäster är att inte vara rädd för luckor i schemat. De mest betydelsefulla dialogerna kan ske under en promenad i parken.

Engsholms slott ligger på Mörkös norra udde, omgivet av Östersjöns vatten och storslagen natur. Platsen har anor från 1300-talet och har bebotts av både hertigar, adelsfolk, stora industriledare och konstnärer.

Ett familjeföretag
Slottet har brunnit flera gånger genom åren. Den praktfulla byggnaden vi ser idag uppfördes i början av förra seklet. Kerstin Johansson köpte slottet tillsammans med sin familj på 80-talet som sedan dess drivit hotell- och restaurangverksamhet där.

– Vi vill ge alla våra gäster en unik slottsupplevelse med genuin sörmländsk tradition. Omgivningarna är fantastiska och vi har ett rikt djurliv alldeles runt knuten. Det är en underbar plats att mötas på och bli kreativ.

Även det gastronomiska är en viktig pusselbit. På Engsholms slott lagas maten med stor kärlek och gärna lokala sörmländska råvaror. Hållbarhet står i fokus och anläggningen är såväl KRAV- som Svanencertifierad sedan många år.

Sköna salonger
På Engsholms slott ordnas konferenser, bröllopsfester, vardagslyx och olika typer av event året runt. Huset tar även emot vanliga hotellgäster och har 55 rum med totalt cirka 100 bäddplatser. I det anrika slottet finns gott om sköna salonger där gästerna kan umgås och bara vara.

 – Vår klassiska slottsmiljö inbjuder till avslappnad samvaro. I dagens digitala samhälle är det extra viktigt att ta vara på tillfällen att träffas på riktigt, säger Kerstin Johansson.

Goda vänner
Kerstin och hennes team av medarbetare känner sina gäster från TeknikIntegratörerna väl.

– De är ett härligt gäng och känns som gamla vänner. Det värmer i hjärtat att de vill komma tillbaka år efter år.

Stefan Jansson är en av Tekints grundare och han har bara gott att säga om bolagets konferenspartner.

– Engsholm är verkligen en plats som lockar fram det bästa i oss. Jag kan varmt rekommendera dem för arbetsgrupper som värdesätter utveckling och fina möten människor emellan.

Blir du också sugen på en unik konferens- och hotellupplevelse i anrik slottsmiljö? Kontakta Kerstin Johansson på Engsholms slott så berättar hon mer! Engsholms slott >>

Dela nyheten
Relaterade nyheter