”Jag gillar fart och fläkt. På Tekint finns ett modernt framtidstänk som öppnar stora möjligheter”

Emelie Eriksson från Boden älskar att köra skoter. Till vardags jobbar hon som projektingenjör på Tekint och stortrivs. – Här känner jag mig viktig och får mycket förtroende. Det gör att jag utvecklas hela tiden.

Emelie åker ofta till fjällen för lössnöåkning med skoter. Hon och vännerna är noga med var de kör och är rädda om skogen.

– Maskinerna är lätta och kraftfulla, en kombination som också gör skaderisken stor. Så det gäller att vara fysiskt stark och aldrig ge sig ut ensam.

Användarvänlig portal
Emelie är utbildad ingenjör vid programmet för samhällsbyggnadsteknik och kom i kontakt med TeknikIntergratörerna under sin slutpraktik. Under de första åren efter examen arbetade hon åt en av bolagets partners med uppdrag att bygga upp en gemensam samarbetsportal för Trafikverket.

– Ett användarvänligt verktyg behövdes för att komma åt data och dokument, fördela behörigheter och underlätta samarbeten. I mitt uppdrag ingick även att hjälpa Trafikverkets medarbetare och konsulter in i det nya verktyget. 

Framtidstänk
Efter några år startade Emelie eget och arbetar nu direkt under Tekint. Som projektingenjör hanterar hon en mängd olika arbetsuppgifter, där en del är support till användare av portalen hon varit med och byggt upp.

– Jag gillar fart och fläkt. Det roligaste med mitt jobb är variationen, på Tekint får jag mycket förtroende och utvecklas hela tiden. Mitt mål är att bli expert inom ytterligare något område och här öppnar Tekints moderna framtidstänk stora möjligheter för oss underkonsulter. Tillsammans blir vi starkare och bättre.   

Alla lika viktiga
Trots att Emelie tillhör en minoritet i branschen har hon aldrig känt sig mindre värd i samarbetet med de andra specialisterna på TeknikIntegratörerna.

– Det bästa är gemenskapen. Jag är en ung tjej i mansdominerad bransch men ihop med gänget på Tekint har jag alltid känt mig uppskattad. Vi är ett team där alla är lika viktiga.

Dela nyheten
Relaterade nyheter